Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 18 sprigs fresh coriander, leaves only
- ¼ tsp black peppercorns
- 30 g canola oil
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 1 dried red chilli
- 10 fresh curry leaves
- 2 - 3 fresh long green chillies, trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred
- 1 tsp ginger paste (see Tips)
- 280 g water
- 45 g mung dal (see Tips)
- ½ tsp asafoetida (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp sea salt
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 454.5 kJ / 108 kcal
- Protein
- 3.8 g
- Karbonhidrat
- 2.9 g
- Yağ
- 8.7 g
- Doymuş Yağ
- 452.2 g
- Lif
- 4.2 g
- Sodyum
- 512.2 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tarka dal
30 min
Sambhar
1 godz. 30 min
Fresh coconut chutney
10min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Chilli paneer
30 min
Coriander chilli chutney
5min
Pepper rasam
15 Min
Amritsari dal
26 Std.
Vegetable Sambar
35 min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min
Gobi masala
30 min
Carrot halwa
1h 5min