Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 300 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1000 g wołowiny gulaszowej, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1000 g piwa ciemnego, bezalkoholowego
-
2 - 3
gałązki tymianku, świeżego
veya 1 łyżeczka tymianku, suszonego - 2 liście laurowe, suszone
- 20 g brązowego cukru
- 20 g musztardy (np. Sarepskiej lub Dijon)
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 kromka chleba, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 20 g czerwonego octu winnego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2252 kJ / 537 kcal
- Protein
- 37.5 g
- Karbonhidrat
- 25.1 g
- Yağ
- 23.6 g
- Lif
- 2.1 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1h 20min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą
1 godz. 45 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25min
Wołowina z pieczarkami
30min
Curry z wołowiną
45min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Polędwica à la Wellington
2h 10min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30min