Cihazlar ve Aksesuarlar
Hint Usulü Köri ve Tereyağlı Tavuk (Butter Chicken)
Hazırlık 10 dk
Toplam 1sa
4 porsiyon
Malzemeler
Tavuk Marinasyonu
-
tavuk kalçası, derisiz, kemiksiz parçalara bölünmüş (3 cm)750 g
-
taze sıkılmış limon suyu40 g
-
tuz½ tk
-
karabiber1 - 2 tutam
-
toz tatlı kırmızı biber1 yk
-
köri tozu1 yk
-
tarçın, toz¼ tk
-
sarımsak tozu¼ tk
Pişirme ve Sunum
-
soğan ikiye bölünmüş100 g
-
diş sarımsak2
-
zencefil, taze kök5 g
-
tereyağı parçalara bölünmüş50 g
-
domates sosu (bk. Öneriler)150 g
-
domates püresi50 g
-
esmer şeker15 g
-
köri tozu1 yk
-
tuz1 tk
-
karabiber1 - 2 tutam
-
toz badem20 g
-
su50 g
-
kişniş, taze doğranmış, süslemek için1 - 2 yk
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Protein
29.9 g
Kalori
1728.4 kJ /
413.1 kcal
Yağ
28.6 g
Lif
4.5 g
Karbonhidrat
14.6 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiBunları da beğenebilirsiniz...
Kremalı Mantar Soslu Hindi ve Spaetzle
45 dk
Menemen (Konserve Domatesli)
25 dk
Domates Soslu, Arpa Şehriyeli Bütün Tavuk
2sa
Domates Soslu Köfteler
1sa 10 dk
Kuşkonmaz, Brokoli ve Mantarlı Pilav
50 dk
Domates ve Mantarlı Spagetti
30 dk
Biberli Bonfile Küpleri
30 dk
Domates, Sarımsak ve Midyeli Pratik Makarna
20 dk
Peynirli Atıştırmalık Rulolar
40 dk
Tavuklu Quesadilla ve Guacomole
1sa
Bol Pirinçli Tavuklu Sebzeli Yemek
30 dk
Buharda Pişmiş Somon
30 dk