Hint Usulü Köri ve Tereyağlı Tavuk (Butter Chicken)

3.9 15 değerlendirme
Hazırlık 10 dk
Toplam 1sa
4 porsiyon

Malzemeler

Tavuk Marinasyonu
  • tavuk kalçası, derisiz, kemiksiz parçalara bölünmüş (3 cm)
    750 g
  • taze sıkılmış limon suyu
    40 g
  • tuz
    ½ tk
  • karabiber
    1 - 2 tutam
  • toz tatlı kırmızı biber
    1 yk
  • köri tozu
    1 yk
  • tarçın, toz
    ¼ tk
  • sarımsak tozu
    ¼ tk
Pişirme ve Sunum
  • soğan ikiye bölünmüş
    100 g
  • diş sarımsak
    2
  • zencefil, taze kök
    5 g
  • tereyağı parçalara bölünmüş
    50 g
  • domates sosu (bk. Öneriler)
    150 g
  • domates püresi
    50 g
  • esmer şeker
    15 g
  • köri tozu
    1 yk
  • tuz
    1 tk
  • karabiber
    1 - 2 tutam
  • toz badem
    20 g
  • su
    50 g
  • kişniş, taze doğranmış, süslemek için
    1 - 2 yk

Zorluk

kolay


Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon

Protein 29.9 g
Kalori 1728.4 kJ / 413.1 kcal
Yağ 28.6 g
Lif 4.5 g
Karbonhidrat 14.6 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...