Cihazlar ve Aksesuarlar
Fırında Fas Usulü Balık Tajin ve Hurmalı Kuskus
Hazırlık 20 dk
Toplam 1sa 15 dk
8 porsiyon
Malzemeler
Chermoula Marinasyonu ve Chermoula Sosu
-
taze kişniş sadece yaprakları40 g
-
zeytinyağı güveci yağlamak için ekstra zeytinyağı80 g
-
limon suyu4 yk
-
diş sarımsak4
-
toz tatlı kırmızı biber4 yk
-
toz kimyon2 yk
-
tuz2 tk
-
kurutulmuş zencefil tozu2 tk
-
pul biber (isteğe bağlı)2 tk
-
su120 g
Balık
-
1000 g derisiz, kılçıksız beyaz balık fileto, derisiz kılçıksızderisiz, kılçıksız çipura fileto1000 g
-
havuç orta boy, dilimlenmiş (yakl. 2-3 mm)300 g
-
domates dilimlenmiş (yakl. 1 cm)600 g
-
yeşil ve kırmızı biber dilimlenmiş (yakl. 1 cm)350 g
-
patates (orta boy), dilimlenmiş (yakl. 2-3 mm)200 g
-
limon dilimlenmiş (yakl. 5 mm)2
-
çekirdeksiz siyah zeytin100 g
-
tuz¾ tk
-
karabiber½ tk
Hurmalı Kuskus
-
köftelik bulgur500 g
-
hurma, çekirdeksiz parçalara bölünmüş (2 cm)140 g
-
su500 g
-
ev yapımı sebze bulyon (bk. Öneriler)2 yk
-
tuz damak tadına göre1 tk
-
taze kişniş sadece yaprakları4 yk
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
1315.2 mg
Protein
36.2 g
Kalori
2558.7 kJ /
611.5 kcal
Yağ
17.5 g
Lif
11.2 g
Doymuş Yağ
2.5 g
Karbonhidrat
82.2 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar
Varoma® Güveç
4 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Mantar ve Adaçaylı Ravioli
Değerlendirme yok
Çıtır Balıklı Sandviç
40 dk
Balkabağı Latte
20 dk
Pancar Carpaccio
Değerlendirme yok
Tavuklu Kuzu Etli Bulgur
1sa 10 dk
Pesto, Patates ve Fasulyeli Lazanya
Değerlendirme yok
Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)
1sa 10 dk
Wellington Usulü Bonfile ve Kırmızı Şarap Sosu
Değerlendirme yok
Kestane, Mantar ve Turna Yemişli Kiş
1sa
Karidesli ve Sarımsak Soslu Pirinç Şehriyesi
1sa 15 dk
Acılı Tereyağlı Kereviz Çorbası
45 dk
Mini Donut
2sa 45 dk