Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 240 g brukwi, obranej, pokrojonej na kawałki
- 500 g wody, wrzącej, do sparzenia brukwi
- 80 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 40 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 180 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 220 - 250 g ziemniaków, obranych, pokrojonych na kawałki
- 280 - 300 g nóg z gęsi lub nóg z kaczki
- 2 ½ łyżeczki soli
- 1500 g wody
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno pokrojonej
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 969.2 kJ / 231.5 kcal
- Protein
- 17.3 g
- Karbonhidrat
- 15.7 g
- Yağ
- 11.7 g
- Doymuş Yağ
- 2.8 g
- Lif
- 2.8 g
- Sodyum
- 495.8 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)
3h
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1h 15min
Zupa grochowa
1u.
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Zupa rybna z szafranem
50min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Solanka z mięsem
2u.
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13h 50min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40min
Zupa rybna z warzywami
45 min