Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 240 g brukwi, obranej, pokrojonej na kawałki
- 500 g wody, wrzącej, do sparzenia brukwi
- 80 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 40 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 180 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 220 - 250 g ziemniaków, obranych, pokrojonych na kawałki
- 280 - 300 g nóg z gęsi lub nóg z kaczki
- 2 ½ łyżeczki soli
- 1500 g wody
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno pokrojonej
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 969.2 kJ / 231.5 kcal
- Protein
- 17.3 g
- Karbonhidrat
- 15.7 g
- Yağ
- 11.7 g
- Doymuş Yağ
- 2.8 g
- Lif
- 2.8 g
- Sodyum
- 495.8 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13sa 50 dk
Zupa szczawiowa
35min
Zupa rybna z szafranem
50min
Terriny brokułowe i zupa kukurydziana z kurczakiem
1h 25 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Kapuśniak
50min
Zupa grochowa
1h
Barszcz ukraiński
1h 35min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1h
Kapuśniak kaszubski
45min