Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 20 g grzybów, suszonych, pokrojonych na kawałki
- 300 g wody
- 100 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 25 g oleju rzepakowego
- 2 - 3 filety z anchois, w oleju, odsączone
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka octu balsamicznego (isteğe bağlı)
- 1 szczypta cukru
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta soli (isteğe bağlı)
- 400 - 450 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 987.1 kJ / 235.8 kcal
- Protein
- 17.2 g
- Karbonhidrat
- 6 g
- Yağ
- 16.3 g
- Lif
- 1.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Śledzie po cygańsku
2h 20min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Śledzie po kaszubsku
13óra 45p
Śledzie w sosie musztardowym
10óra 15p
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 Std. 15 Min
Śledzie po wiejsku
25h 10min
Śledzie po japońsku
45 Min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 Min
Paprykarz ze śledziem
1 Std. 30 Min
Hekele
2h 40min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 Std.