Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Samosa Pastry
- 255 g plain flour, plus extra for dusting
- 3 Tbsp ghee
- 1 pinch fine sea salt
- 120 g water
Samosa Filling
- 260 g potatoes, peeled, diced (1 cm)
- 1 pinch fine sea salt
- 1000 g water
- 100 g onions, quartered (approx. 1 onion)
- 15 g vegetable oil
- 1 ¼ tsp cumin seeds
- 20 g onion
- 50 g frozen peas
- 50 g frozen mixed vegetables
- 2 fresh green chillies, deseeded if desired
- 1 tsp garam masala
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut into rounds (2 mm)
- 10 g fresh coriander leaves
Finalisation
- water, for paper towels
- vegetable oil, for deep frying
- plain flour, for dusting
- Besin Değeri
- şuna göre 1 piece
- Kalori
- 540.4 kJ / 129.2 kcal
- Protein
- 1.7 g
- Karbonhidrat
- 11.7 g
- Yağ
- 8.7 g
- Doymuş Yağ
- 1.9 g
- Lif
- 0.9 g
- Sodyum
- 17.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Vegetable Biryani
50min
Onion Bhajis with Chilli Coriander Dip (TM6)
1h
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Paneer Makhani
1h
Paneer tikka
40min
Naan Bread with Onion and Cumin
1h 30min
Tikka Paste
1h
Onion Bhaji
45min
Vegetable Samosa Filling
30min
Traditional Samosa
1h 30min
Welsh Cakes
35min
Chana Masala
45min