Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Samosa Pastry
- 255 g plain flour, plus extra for dusting
- 3 Tbsp ghee
- 1 pinch fine sea salt
- 120 g water
Samosa Filling
- 260 g potatoes, peeled, diced (1 cm)
- 1 pinch fine sea salt
- 1000 g water
- 100 g onions, quartered (approx. 1 onion)
- 15 g vegetable oil
- 1 ¼ tsp cumin seeds
- 20 g onion
- 50 g frozen peas
- 50 g frozen mixed vegetables
- 2 fresh green chillies, deseeded if desired
- 1 tsp garam masala
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut into rounds (2 mm)
- 10 g fresh coriander leaves
Finalisation
- water, for paper towels
- vegetable oil, for deep frying
- plain flour, for dusting
- Besin Değeri
- şuna göre 1 piece
- Kalori
- 540.4 kJ / 129.2 kcal
- Protein
- 1.7 g
- Karbonhidrat
- 11.7 g
- Yağ
- 8.7 g
- Doymuş Yağ
- 1.9 g
- Lif
- 0.9 g
- Sodyum
- 17.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Traditional Samosa
1 Std. 30 Min
Vegetable Biryani
50 min
Salted Caramel Basque Cheesecake
13h 10min
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20min
Chicken Pastilla
1h 25min
Vegetable Samosa Filling
30min
Onion Bhajis with Chilli Coriander Dip (TM5)
1h
Pilau Rice
30min
Naan Bread with Onion and Cumin
1 Std. 30 Min
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Kofta Curry
1h 10min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2 Std. 45 Min