Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Lamb Curry
-
500
g minced lamb
veya 500 g boneless lamb leg, cut in cubes (1 cm x 1 cm) - 40 g meat curry powder
- 5 fresh red chillies, rinsed, deseeded
- 5 - 10 dried chillies, soaked to soften
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only
- 2 sprigs curry leaves
- 80 g shallots
- 10 g garlic cloves
- 30 g fresh galangal (lengkuas)
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 1 tbsp ground coriander
- 50 g water
- 40 g oil
- 5 - 6 kaffir lime leaves
- 100 g coconut milk
- 50 g tomato ketchup
- 50 g chilli sauce
- 20 g brown sugar
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 2 tsp chicken stock powder
Potato Topping
- 800 g water
- 700 - 800 g potatoes, cut in pieces (2 cm), peeled
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 50 g milk
- 50 g unsalted butter
- 5 sprigs parsley, for garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 1645 kJ / 393 kcal
- Protein
- 20 g
- Karbonhidrat
- 29 g
- Yağ
- 23 g
- Doymuş Yağ
- 11 g
- Lif
- 6 g
- Sodyum
- 592 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15min
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
One Pot Chicken Rice
50min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Kuzi Ayam (Kelantanese Chicken Curry)
1h 30min
Chicken Rendang
45 min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min