Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 240 g Möhren, in Stücken
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 25 g Sauerteig (z. B. von Seitenbacher)
- 385 g Wasser
- 60 g Zuckerrübensirup
- 290 g Roggenmehl Type 1150
- 410 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Ausstreuen
- ¼ TL Brotgewürz (siehe Tipp)
- 2 TL Salz
- Öl zum Einfetten
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 599 kJ / 143 kcal
- Protein
- 6 g
- Karbonhidrat
- 30 g
- Yağ
- 1 g
- Doymuş Yağ
- 0 g
- Lif
- 4.8 g
- Sodyum
- 252 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3 Std.
Nuss-Möhren-Topfbrot
2h 45min
Weizen-Dinkel-Brot
1sa 30 dk
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Kürbiskernbrot
3u. 30min
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 Std. 30 Min
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min
Süßkartoffel-Walnuss-Brot
4 godz.
Möhren-Nuss-Brot
2h 10 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Möhren-Müsli-Brot
2 Std. 30 Min