Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 300 g cukinii, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 40 g masła
- 250 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 320 g ryżu do risotto, np. Carnaroli lub Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
- 820 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 3 - 4 liście bazylii, świeże, posiekane
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- 50 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2284 kJ / 546 kcal
- Protein
- 10 g
- Karbonhidrat
- 44 g
- Yağ
- 36 g
- Doymuş Yağ
- 18 g
- Lif
- 1.9 g
- Sodyum
- 1292 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto z kurczakiem i cukinią
50min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Risotto szparagowe
20min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z wędzonym serem
30 Min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 Min
Risotto z parmezanem
30 Min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 Min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 Min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min