Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 600 g gorącej wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 700 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 70 g cebuli dymki, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 40 g oliwy z oliwek
- 300 g ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g masła
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1566 kJ / 374 kcal
- Protein
- 11 g
- Karbonhidrat
- 46 g
- Yağ
- 14 g
- Doymuş Yağ
- 5.6 g
- Lif
- 1.6 g
- Sodyum
- 635.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Risotto szparagowe
20min
Risotto z kurkami
35 Min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Risotto z parmezanem
30 Min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 Min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 Min
Risotto z burakami i balsamico
40min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min