Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 bouquet de coriandre fraîche, coupé en trois (5 cm de tiges retirés)
- 5 gousses d'ail
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de curcuma en poudre
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- ½ c. à café de piment en poudre, fort
- ½ c. à café de poivre moulu
- 50 g d'huile d'olive
- 950 g d'eau
- 1 poulet (1,5 kg), coupé en morceaux
- ½ citron confit, coupé en bâtonnets (la peau seulement)
- 1 bouquet de persil frais, coupé en trois (10 cm de tiges retirés)
- 600 g de pommes de terre, coupées en dés de 2 cm
- 1 - 2 doses de safran en poudre (0,1 g par dose)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1481 kJ / 352 kcal
- Protein
- 33 g
- Karbonhidrat
- 20 g
- Yağ
- 15 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 λεπτ.
Tajine de veau aux coings
1h 10min
Zaalouk d’aubergine
45min
Tajine de pintade au fenouil
1h 15min
Tajine de veau au citron, navets nouveaux et pruneaux
1h 35min
Tajine d'agneau aux coings
1h
Biryani de dinde
8h 50min
Crevettes à la chermoula
40 λεπτ.
Pastilla
2 Std. 20 Min
Poulet aux citron et amandes
1h 5min
Poulet tandoori, riz aux pistaches et safran
3 Std. 10 Min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min