Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 12 g grzybów, suszonych, np. podgrzybków, borowików
- 30 g wody
- 100 g pieczarek, pokrojonych na kawałki
- 50 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 120 g białego wina, wytrawnego
- 200 g bulionu drobiowego, płynnego
- 125 g śmietany, 18% tłuszczu
- 25 g mąki pszennej
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Besin Değeri
- şuna göre 100 g
- Kalori
- 551.5 kJ / 131.5 kcal
- Protein
- 2.2 g
- Karbonhidrat
- 4.5 g
- Yağ
- 10.3 g
- Doymuş Yağ
- 8.2 g
- Lif
- 1.7 g
- Sodyum
- 272.7 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1h 35min
Gołąbki z kaszą i grzybami; Sos grzybowy
1h 45min
Moskole z podhalańskim sosem grzybowym
2h 40min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15 Min
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9h 45min
Krem pieczarkowy z tymiankową śmietaną i grzankami z serem pleśniowym
1 Std. 10 Min
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2h 10min
Krem z suszonych grzybów
55min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 Std.
Sos pomidorowy Aurora
20min
Sos pieczarkowy
40min
Sos pieczeniowy
55min