Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
- sok z ½ cytryny, do skropienia śledzi
- 600 g wody
- 600 - 650 g czerwonych buraków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 6 jajek
- 150 g majonezu
- 150 g jogurtu naturalnego
- pieprz czarny, świeżo mielony (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1956.7 kJ / 467.3 kcal
- Protein
- 24.3 g
- Karbonhidrat
- 12.8 g
- Yağ
- 36.7 g
- Doymuş Yağ
- 5.5 g
- Lif
- 2.3 g
- Sodyum
- 3685 mg
Alternatif tarifler
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3sa 30 dk
Śledzie w sosie makowym
1h 30min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 Std. 10 Min
Śledzie po japońsku
45 Min
Śledzie po wiejsku
25sa 10 dk
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1h
Śledzie w sosie musztardowym
10h 15min
Śledzie po kaszubsku
13sa 45 dk
Warstwowa sałatka śledziowa
2 Std. 45 Min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1h 25min
Ryba po grecku
45 Min