Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
- sok z ½ cytryny, do skropienia śledzi
- 600 g wody
- 600 - 650 g czerwonych buraków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 6 jajek
- 150 g majonezu
- 150 g jogurtu naturalnego
- pieprz czarny, świeżo mielony (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1956.7 kJ / 467.3 kcal
- Protein
- 24.3 g
- Karbonhidrat
- 12.8 g
- Yağ
- 36.7 g
- Doymuş Yağ
- 5.5 g
- Lif
- 2.3 g
- Sodyum
- 3685 mg
Alternatif tarifler
Śledzie po cygańsku
2h 20min
Śledzie po kaszubsku
13u. 45min
Śledzie w sosie musztardowym
10 Std. 15 Min
Śledzie po wiejsku
25 Std. 10 Min
Śledzie po wileńsku
13u. 45min
Śledzie w sosie makowym
1h 30min
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Warstwowa sałatka śledziowa
2h 45min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1h
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 Std. 30 Min
Jajka faszerowane łososiem
45min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1h 25min