Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g masła
- 10 g oliwy z oliwek
- 320 g ryżu do risotto (np. Carnaroli, Arborio), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 820 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego lub drobiowego (na 0,5 l) - ½ - 1 łyżeczka soli, do smaku
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1812 kJ / 433 kcal
- Protein
- 9 g
- Karbonhidrat
- 63 g
- Yağ
- 15 g
- Lif
- 1.8 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto szparagowe
20min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Risotto pomarańczowe
45 Min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 Min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min