Risotto z parmezanem
TM6 TM5

Risotto z parmezanem

4.3 (623 değerlendirme)

Malzemeler

  • 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 40 g masła
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 320 g ryżu do risotto (np. Carnaroli, Arborio), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
  • 60 g białego wina, wytrawnego
  • 820 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego, wykonanego w TM
    veya 1 kostka bulionu warzywnego lub drobiowego (na 0,5 l)
  • ½ - 1 łyżeczka soli, do smaku

Besin Değeri
şuna göre 1 porcję
Kalori
1812 kJ / 433 kcal
Protein
9 g
Karbonhidrat
63 g
Yağ
15 g
Lif
1.8 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler