Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Germteig
- 20 g frische Germ, zerbröselt
- 100 g Zucker
- 150 g Milch
- 400 g Weizenmehl, glatt
- 1 Ei (Größe M)
- 80 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
Streusel
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 130 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker
Belag
- 250 g Mohnsamen (Waldviertler Graumohn)
- 110 g Zucker
- 500 g Milch
- 80 g Weichweizengrieß
- 80 g Butter, in Stücken
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Staubzucker zum Bestreuen
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 1692 kJ / 404 kcal
- Protein
- 9 g
- Karbonhidrat
- 46 g
- Yağ
- 21 g
- Doymuş Yağ
- 9.5 g
- Lif
- 4.4 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Polsterzipfl
2h 10 min
Nussbeugerl
1h 55 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min
Mohnblume
2h 20 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Schwarzes Osterschaf
2h 15min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2 Std.
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 Std. 35 Min
Buchteln mit Powidl
2h 20 min
Marillen-Topfen-Tascherl
1 Std. 15 Min