Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Sauerteig
- 10 g Anstellgut (vom Roggensauerteig)
- 190 g Wasser (35-37°C)
- 210 g Roggenmehl Type 960
Quellstück
- 50 g Roggenkörner
- 20 g Kürbiskerne
- 20 g Sonnenblumenkerne
- 20 g Leinsamen
- 160 g Wasser
Hauptteig
- 220 g Wasser, kalt
- 5 g frische Germ
- 120 g Roggenmehl Type 960, etwas mehr zum Bemehlen
-
60
g Roggen-Vollkornmehl
veya Roggenmehl Type 2500 - 240 g Weizen-Vollkornmehl
- 2 ½ TL Salz
- 2 TL Brotgewürz
- 100 g Wasser
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 10544 kJ / 2518 kcal
- Protein
- 77 g
- Karbonhidrat
- 463 g
- Yağ
- 37 g
- Doymuş Yağ
- 5.3 g
- Lif
- 73.8 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18h
Vinschgerl
14 Std.
Gewürzbrot
16h 30min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Kaisersemmeln
15 Std. 45 Min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Knusperspitze
5h 30min
Gewürz-Zwillinge
16h 30min
Kommissbrot
15h 30min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min