Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Kruche ciasto
- 300 g mąki pszennej, typu 550
- 150 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g cukru (isteğe bağlı)
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie z jeżyn
- 400 g jeżyn, świeżych
- 200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 25 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
25
g skrobi ziemniaczanej
veya 25 g skrobi kukurydzianej
Paj (pie)
- cukier puder, do oprószenia
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1436.9 kJ / 343.2 kcal
- Protein
- 4.4 g
- Karbonhidrat
- 54.2 g
- Yağ
- 13.4 g
- Doymuş Yağ
- 8.5 g
- Lif
- 3.4 g
- Sodyum
- 107.2 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Marmolada z całych jabłek
3 Std.
Tarta z marmoladą pigwową
50 Min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1h 20min
Galette z borówkami
1 Std. 25 Min
Włoska tarta z dżemem
2h 35min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 Std. 30 Min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2 Std. 30 Min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Kruche ciasto z wiśniami
1h 20min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 Std. 45 Min
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1 Std. 45 Min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 Std. 10 Min