Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 280 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 160 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 2 jajko
- 60 g cukru, plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia, Dr. Oetker®
- 1 łyżeczka ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru, Dr. Oetker®
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 800 - 850 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 50 g rodzynek
- 50 g żurawiny, suszonej
- 40 g miodu, płynnego
- 20 g skrobi ziemniaczanej
- 2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika i grzanego wina, Dr. Oetker®
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1317 kJ / 315 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 42 g
- Yağ
- 15 g
- Doymuş Yağ
- 8 g
- Lif
- 3 g
- Sodyum
- 81 mg
Alternatif tarifler
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1h 35min
Drożdżowa choinka z białym makiem
1 godz. 50 min
Pierniczki Lebkuchen
4 godz.
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Masa makowa z białego maku
30 min
Bakaliowiec
2 Std. 50 Min
Piernik choinka
15h 30min
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5h 45min
Makowiec z białym makiem
2 godz. 20 min
Piernik na ciemnym piwie
2h 35min
Szwedzkie pierniczki
1 godz. 30 min
Szybki piernik
1 godz. 30 min