Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 500 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oleju rzepakowego
-
50
g cukru trzcinowego, nierafinowanego
veya 50 g cukru - 60 - 70 g octu balsamicznego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- ¼ łyżeczki kolendry, mielonej (isteğe bağlı)
- 3 goździki
- 1 płaska łyżeczka soli
- 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1207.8 kJ / 288.5 kcal
- Protein
- 17.8 g
- Karbonhidrat
- 15.4 g
- Yağ
- 18.2 g
- Lif
- 1.8 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Śledzie w sosie makowym
1h 30min
Paprykarz ze śledziem
1h 30min
Śledzie po wileńsku
13 Std. 45 Min
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Śledzie po wiejsku
25óra 10p
Hekele
2h 40min
Śledzie w zalewie paprykowej
2h 45min
Śledzie w sosie musztardowym
10h 15min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55min
Śledzie po cygańsku
2 Std. 20 Min
Tatar ze śledzia
10min
Śledzie po kaszubsku
13 Std. 45 Min