Uyumlu sürümler
Weinblätter mit Rinderhack und Zitronensauce - Limon Soslu Etli Sarma
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Gefüllte Weinblätter:
- 1400 g Wasser
- 1 Bund glatte Petersilie, frisch, ohne Stiele
- 100 g Zwiebeln, halbiert
-
200
g Rinderhackfleisch
veya 200 g Lammhackfleisch - 100 g Rundkornreis, ungegart
- 30 g Butter, weich, in Stücken
- 20 g Biber Salçası
- 1 TL Salz
- 2 TL Minze, getrocknet, gehackt
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen (Cumin)
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Chiliflocken (Pul Biber)
- ½ TL Piment
- 1 Glas Weinblätter, frisch, eingelegt (Abtropfgew. 340 g), abgetropft
- 20 g Olivenöl
Zitronensauce:
- 25 g Butter
- 15 g Mehl
- 1 Eigelb
- 15 g Zitronensaft
-
½
Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
veya ½ gestr. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ¼ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Portion
- Kalori
- 1241 kJ / 296 kcal
- Protein
- 11 g
- Karbonhidrat
- 22 g
- Yağ
- 18 g
- Lif
- 4.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Milch-Mokka - Sütlü Türk Kahvesi
10 Min
Grießhelva - İrmik Helvası
1h 25min
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1u.
Frauenschenkel-Köfte - Kadınbudu Köfte
50min
Kleine Köfte in Brühe - Sulu Köfte
1u.
Tatar-Köfte mit Granatapfel-Dip - Çiğ Köfte ve Narekşili Sos
35min
Ofen-Milchreis - Fırında Sütlaç
3 godz. 15 min
Butterreis mit Fadennudeln - Şehriyeli Pirinç Pilavı
50min
Köfte Adana-Art mit Zwiebelsalat - Adana Köfte ve Soğan Salatası
35min
Almsuppe - Yayla Çorbası
55min
Weiße-Bohnen-Eintopf - Etli Kuru Fasulye
14 Std.
Bulgur-Gemüse-Pilaw - Sebzeli Bulgur Pilavı
30 min