Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 g Dinkel
- 150 g Roggen
- 300 g Weizenmehl (Type 1050)
- 40 g Hefe, grob zerbröselt
- 2 TL Sauerteig, trocken
- 1 Prise Zucker
- 2 TL Brotgewürz (isteğe bağlı)
- 2 TL Salz
- 30 g Apfelessig
- 350 g Wasser, lauwarm
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 335 kJ / 80 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 16 g
- Yağ
- 1 g
Alternatif tarifler
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Sesambrot
2h
Bauernbrot
2 godz. 20 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Dunkles Landbrot
3h
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Roggenmischbrot
1h 15min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.