Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 g Dinkel
- 150 g Roggen
- 300 g Weizenmehl (Type 1050)
- 40 g Hefe, grob zerbröselt
- 2 TL Sauerteig, trocken
- 1 Prise Zucker
- 2 TL Brotgewürz (isteğe bağlı)
- 2 TL Salz
- 30 g Apfelessig
- 350 g Wasser, lauwarm
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 335 kJ / 80 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 16 g
- Yağ
- 1 g
Alternatif tarifler
Roggenmischbrot
1h 15min
Roggen-Dinkel-Brot
8h
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Dunkles Landbrot
3h
Körnerbrot
1h 40min
Weizen-Dinkel-Brot
1h 30min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50min
Vollwertbrot
2 Std. 20 Min
Bauernbrot
2 Std. 20 Min
Prötzeler Roggenbrot
1h 20min
Sesambrot
2h