Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 360 g glutinous rice
- water, for soaking
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
- 50 g dried shrimp (see Tips)
- 5 - 7 dried red chillies, deseeded
- warm water, for soaking
- 30 g vegetable oil
- 120 g fresh grated coconut (see Tips)
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g eschalots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel seeds
Pulut panggang (rice packets)
- 480 g coconut milk
- 1 tsp salt
- 4 pandan leaves, tied into knots
- 1200 g water
- 11 banana leaves, cut into rectangles (approx. 23 x 17 cm) and rinsed (see Tips)
- vegetable oil, for greasing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 piece
- Kalori
- 739.5 kJ / 176.1 kcal
- Protein
- 2.6 g
- Karbonhidrat
- 26.6 g
- Yağ
- 6.3 g
- Doymuş Yağ
- 3.3 g
- Lif
- 1.9 g
- Sodyum
- 11.6 mg
Alternatif tarifler
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Nasi Lemak
45 Min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20min
Dou sha bao (red bean paste buns)
9óra 30p
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 Min
Kaya (coconut jam)
1 Std. 10 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min