
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 30 g oleju
- 350 g steku z polędwicy wołowej (o grubości 1,5-2 cm), bez tłuszczu, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- 30 g pasty miso, jasnej
- 10 - 15 g octu ryżowego
- 10 - 15 g cukru
- 30 g wody
- 170 - 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1789.4 kJ / 427.4 kcal
- Protein
- 42 g
- Karbonhidrat
- 15 g
- Yağ
- 23.8 g
- Lif
- 4.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 Std. 20 Min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 phút
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 dk
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 Std. 15 Min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 Std.
Curry z wołowiną
45 phút
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1h 25min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 Std. 45 Min
Tagine z jagnięciną
50 phút
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 dk
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40 phút
Wołowina teriyaki z ryżem
1sa 50 dk