
Cihazlar ve Aksesuarlar
Havuç ve Portakallı Kek
Hazırlık 20 dk
Toplam 1sa 40 dk
12 dilim
Malzemeler
-
portakal kabuğu şeritler halinde soyulmuş, sadece turuncu kısımları10 g
-
havuç parçalara bölünmüş (2-3 cm)330 g
-
tereyağı küçük parçalara bölünmüş, ekstra tereyağı kalıbı yağlamak için100 g
-
yumurta4
-
şeker220 g
-
taze sıkılmış portakal suyu50 g
-
un kalıba serpmek için ekstra un290 g
-
kabartma tozu1 ½ tk
-
karbonat1 tk
-
tarçın, toz1 tk
-
kurutulmuş zencefil tozu½ tk
Kaplama
-
şeker150 g
-
portakal suyu taze sıkılmış25 - 30 g
-
meyve şekerlemesi, karışık, küçük parçalar halinde süslemek için
Besin Değeri şuna göre 1 dilim
Kalori
318.7 kcal /
1334.2 kJ
Protein
4.6 g
Yağ
9.5 g
Karbonhidrat
54.8 g
Lif
1.6 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100.000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar

KEKLER
20 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Limon Kreması (Lemon Curd)
20 dk
Harissa
25 dk
Çikolata ve Fıstık Ezmeli Tiramisu
15 dk
Tam Buğday, Zencefil ve Kahveli Muffinler
2sa 5 dk
Kakaolu, Vişneli Kek
2sa 15 dk
Çikolata ve Kabaklı Kek
1sa 25 dk
Altın Süt
10 dk
Pikan Cevizi Kıtırlı Muzlu Kek
1sa 30 dk
Bol Elmalı Kek
2sa 30 dk
Limonlu Kek
2sa 30 dk
Portakallı Kurabiye
50 dk
Çikolata ve Portakallı Kek
1sa 20 dk