Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Rice rolls
- oil, for greasing
- 500 g hot water
- 500 g white rice flour
- 80 g plain flour
- 1250 g water
- 1 tsp salt
Coconut gravy
- 700 g water
- 1000 g whole mackerel (ikan kembong), gutted and descaled
- 50 g shallots
- 4 garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 3 dried tamarind pieces (asam keping)
- 300 g coconut milk
- 2 tsp sugar, adjust to taste (isteğe bağlı)
- 3 tsp salt, adjust to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g long beans, thinly sliced
- 50 g fresh mung bean sprouts
- 1 torch lily (bunga kantan) , bud only, shredded
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 4080 kJ / 975 kcal
- Protein
- 63 g
- Karbonhidrat
- 125 g
- Yağ
- 23 g
- Doymuş Yağ
- 15 g
- Lif
- 4 g
- Sodyum
- 2768 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Nasi Lemak
45min
Biskut Arab (Arab Shortbread Cookies)
30min
Tom Yum Goong
30min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2h 40min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 Std.
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 Min