Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Rice rolls
- oil, for greasing
- 500 g hot water
- 500 g white rice flour
- 80 g plain flour
- 1250 g water
- 1 tsp salt
Coconut gravy
- 700 g water
- 1000 g whole mackerel (ikan kembong), gutted and descaled
- 50 g shallots
- 4 garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 3 dried tamarind pieces (asam keping)
- 300 g coconut milk
- 2 tsp sugar, adjust to taste (isteğe bağlı)
- 3 tsp salt, adjust to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g long beans, thinly sliced
- 50 g fresh mung bean sprouts
- 1 torch lily (bunga kantan) , bud only, shredded
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 4080 kJ / 975 kcal
- Protein
- 63 g
- Karbonhidrat
- 125 g
- Yağ
- 23 g
- Doymuş Yağ
- 15 g
- Lif
- 4 g
- Sodyum
- 2768 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50 Min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15min
Tom Yum Goong
30 Min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2h 40min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min