Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 400 g mee hoon (rice vermicelli) (see tips)
- 20 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 5 garlic cloves
- 100 g shallots
- 20 g dried shrimp, rinsed
- 80 g cooking oil
- 500 g water
- 70 g light soy sauce
- 2 tbsp fermented soybean paste (taucu)
- 250 g fresh mung bean sprouts (taugeh)
- 50 g fresh chives, cut in 3 cm length
- 1 egg omelette, cut in thin strips, to garnish
- 1 firm bean curd (tau kwa), pan-fried, cut in cubes, to garnish
- 1 fresh red chilli, cut in thin slices, to garnish
- 3 calamansi limes, cut in halves, to garnish
- 2 tbsp deep fried shallots, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1519 kJ / 363 kcal
- Protein
- 12 g
- Karbonhidrat
- 59 g
- Yağ
- 9 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Nasi Lemak
45min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Chicken porridge with century egg
30min
Curry Chicken
1h
Nasi Lemak
45min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Char Kway Teow
15min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min
Sambal Petai Prawns
20min
Crispy Ikan Bilis
40min
Nyonya Steamed Fish
45min