Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli szalotki, pokrojonej na kawałki
- 150 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 320 g ryżu do risotto, np. arborio
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 700 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu rybnego (na 0,5 l) - ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 łyżka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 350 g filetów z łososia, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka koperku, świeżego, posiekanego, do dekoracji
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2605 kJ / 618 kcal
- Protein
- 28 g
- Karbonhidrat
- 67 g
- Yağ
- 25 g
- Lif
- 1.9 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Risotto z halibutem
55 Min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 Min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 min
Risotto szparagowe
20 Min
Risotto z krewetkami
45 Min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Risotto z parmezanem
30 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 Min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min