Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pastry
- 120 g unsalted butter, diced then frozen for 30 minutes
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- 40 g icing sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk, from medium egg
- 3 tsp water
Pears
- 500 g water
- 3 pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)
Frangipane Filling
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 120 g caster sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 2 medium eggs
- 120 g ground almonds
- 15 g plain flour
Glaze
- 1 Tbsp apricot jam, melted
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2249 kJ / 538 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Karbonhidrat
- 46 g
- Yağ
- 35.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Lemon Tart
4h 30min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 Std.
Upside-down Gingerbread with Pears
1 Std.
Rich Shortcrust Pastry
25 min
Frangipane Cake
1 Std. 45 Min
Spiced Red Wine Pears
45 Min
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Crème Pâtissière
15 min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Plum and Almond Traybake
1h 5min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1 Std. 10 Min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min