Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g sera provolone, podwędzanego, pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
-
100
g szynki tyrolskiej, wędzonej, pokrojonej na kawałki
veya 100 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonego na kawałki - 350 g ryżu do risotto
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 700 g rosołu, mięsnego, gorącego
- 1 szczypta szafranu
- ½ łyżeczki soli
- 30 g masła
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1886.6 kJ / 450.9 kcal
- Protein
- 17.2 g
- Karbonhidrat
- 48.3 g
- Yağ
- 19.7 g
- Doymuş Yağ
- 9.6 g
- Lif
- 0.2 g
- Sodyum
- 955.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z salsą pomidorową
40min
Risotto pomarańczowe
45 Min
Risotto z parmezanem
30 Min
Risotto po mediolańsku
30 Min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 Min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 Min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Makaron z sosem z trzech serów
15min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min