Yavaş Pişirme

Thermomix® ile yavaş pişirme, kullanım kolaylığı ve yeni lezzetler anlamına gelir. Malzemelerin daha uzun süre pişirilmesi, hem tatlı hem de tuzlu olmak üzere farklı malzemelerin derin lezzetlerini ortaya çıkarır. Sadece malzemeleri hazırlayın, arkanıza yaslanın ve Thermomix® yemeğinizi sizin için pişirirken 8 saat keyfinize bakın. En sevdiğiniz tarifleri önceden yavaş yavaş pişirin ve zamanınız kısıtlı olduğunda akşam yemeğinizi hızlıca hazırlayabilmek için yemeklerinizi porsiyonlayıp dondurun.

Yavaş Pişirme modu, kısa bir süre pişirildiğinde sertleşen tavuk but, kuzu but ve dana döş gibi ekonomik etleri pişirmek için idealdir.

Kendi tarifinizi oluşturmak ve ilham almak için benzer bir Thermomix® tarifine bakarak başlayın. Ardından tüm malzemelerinizi ve baharatları karıştırma kabına koyun. Et suyu veya sos gibi malzemelerin üzerini kaplayacak kadar sıvı ekleyin, spatula ile iyice karıştırın, süre ve sıcaklığı seçin (referans tarifinizdeki ayarları kullanın) ve Yavaş Pişirme modunu başlatın. Thermomix®'de yavaş pişirdiğiniz malzemeler yumuşak ve sulu hale gelecektir.

İpuçları

• Yavaş pişirdiğiniz tarifleri dondurmadan önce oda sıcaklığına soğumaya bırakın. Mümkünse çözüldükten sonra rahatça ısıtabilmek için fırına girebilen tabaklarda dondurun. • Tavuk,fasulye, et gibi malzemelerin parçalanmasını önlemek için bıçak kapağını kullanın. • Yavaş pişirmek için taze veya dondurulmuş malzemeler kullanabilirsiniz. Dondurulmuş malzemeler kullanırken, eti, kümes hayvanlarını veya dondurulmuş sebzeleri pişirmeden önce iyice çözdürün. • Eşit pişmeyi sağlamak için parçaları mümkün olduğunca aynı boyut ve kalınlıkta kesmeye çalışın. • Eğer yavaş pişirmeden sonra etlerinizi tavada mühürlemeyecekseniz, etlerinizdeki fazla yağları temizleyin. • Daha zengin bir tat için yavaş pişirmeye başlamadan önce malzemelerinizi yüksek derecede kısa bir süre pişirin. • Yemeğinizi pişirmeye başlamadan önce baharat veya taze otlar ekleyerek lezzeti arttırın.

Son dokunuş

• Makarna, pirinç veya kısa pişirme süresi gerektiren ıspanak, brokoli, bezelye, kabak gibi taze malzemeleri yavaş pişirme süresinin sonuna doğru ekleyebilirsiniz. • Yemeğe zengin bir doku ve taze bir tat katmak için pişirmenin sonunda bir miktar süt, ekşi krema veya krem peynir ekleyip karıştırın.

Yavaş pişirilen yemek tariflerinizde yemeğin suyunu koyulaştırmanın 2 yolu

• Tarifin sonunda eşit ve az miktarda mısır nişastası ve soğuk suyu karıştırıp yemeğe ekleyin, spatula ile nazikçe karıştırıp yemeği bir kısa bir süre kaynatın. Eğer kıvam sizin için yetersiz gelirse aynı işlemleri tekrarlayın. • Pişirme süresi sonunda, karıştırma kabındaki malzemeleri sadece pişirme suyu karıştırma kabında kalacak şekilde çıkarın. Karıştırma kabı kapağını yerine yerleştirin, ölçü kabı yerine süzgeci yerleştirip sıvı istediğiniz yoğunluğa ulaşana kadar Varoma/hız 1'de kontrollü bir şekilde pişirmeye devam edin.

Bilmekte fayda var…

• En fazla 800 g et kullanın. • Yavaş pişirme yaparken tarifin içine domates, şarap, sirke veya limon suyu gibi asitli bir malzeme ekleyin. • Yavaş pişirmeyle ulaşılan sıcaklıklar doğal olarak oluşan toksinleri öldürmek için yeterince yüksek olmadığı için özellikle kırmızı barbunya bulunan tariflerde önceden pişirilmiş veya konserve kırmızı barbunya fasulyesi kullanın.