Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Dough
- 150 g butter, cut into cubes (3-4 cm)
- 180 g full cream milk
- 50 g fresh yeast, or 3 tsp dried instant yeast
- 120 g white sugar
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 6 egg yolks (reserve whites for filling)
- ½ tsp sea salt
- 1 ½ tbsp rum
Poppy seed filling
- 420 g poppy seeds
- 1000 g boiling water, for soaking
- 50 g almonds
- 50 g walnuts
- 150 g white sugar
- 50 g honey
- 100 g sultanas
- 30 g butter
- 150 g full cream milk
- 40 g mixed peel
- 1 ½ tsp natural almond extract
- ¼ tsp ground cinnamon
- ½ orange, zest only, no white pith, finely grated
- 20 g orange juice
- 2 tbsp rum (isteğe bağlı)
- ½ tsp sea salt
- 6 egg whites
Glaze
- 180 g icing sugar
- 20 - 40 g orange juice
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1249.3 kJ / 297.4 kcal
- Protein
- 6.8 g
- Karbonhidrat
- 34.9 g
- Yağ
- 14.7 g
- Doymuş Yağ
- 4.6 g
- Lif
- 2.5 g
- Sodyum
- 137.1 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Italian Easter bread
3 godz. 50 min
Chicken galantine with dill yoghurt
3 Std. 25 Min
Spinach and lemon cream cake (gluten free)
3u. 45min
Poppy seed torte
5 Std.
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2 godz. 25 min
Ukrainian borscht
35min
Brioche buns with cheese
2 Std. 30 Min
Rye loaf
40min
Salame di cioccolato (chocolate salami)
3 Std. 10 Min
Rye sourdough loaf
18h 20min
Borscht with Polish dumplings
1 Std. 30 Min
Rye bread rolls
12 Std.