Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Kıtır
- 70 g un
- 50 g tereyağı, soğuk, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 50 g şeker
-
1
tk vanilya şekeri, ev yapımı
veya 1 paket şekerli vanilin
Çörekler
- 100 g süt
- 20 g yaş maya, ufalanmış
- 40 g şeker
-
1
tk vanilya şekeri, ev yapımı
veya 1 tk şekerli vanilin - 330 g un
- 2 yumurta
- 20 g tereyağı, yumuşak
- 1 tutam tuz
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 1362.1 kJ / 325.6 kcal
- Protein
- 8.2 g
- Karbonhidrat
- 52.2 g
- Yağ
- 9.4 g
- Doymuş Yağ
- 5.3 g
- Lif
- 2 g
- Sodyum
- 45.2 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Köy Ekmeği
2 Std.
Fındıklı Tahin Pekmez
1h 10min
Kekik, Nane ve Tarçınlı Bitki Çayı
10 Min
Vişne Likörlü İskoç Çayı
20 min
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1 Std. 50 Min
Tam Buğdaylı Pide
1h 35min
Dereotlu ve Beyaz Peynirli Ekmek
1h 20 min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5h
Peynirli Poğaça
1h 30 min
Elmalı Kurabiye
1 Std. 15 Min
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1h 35min
Haşhaşlı Cevizli Gümüşhacıköy Çöreği
50 Min