
Cihazlar ve Aksesuarlar
Etli Fajita
Hazırlık 20 dk
Toplam 40 dk
8 adet
Malzemeler
-
Çedar peyniri parçalara bölünmüş (3 cm)110 - 120 g
-
kırmızı chili biberi çekirdekleri çıkarılmış, parçalara bölünmüş (2-3 cm)15 g
-
zeytinyağı75 g
-
kırmızı soğan (yakl. 2 orta boy soğan), elma dilimi şeklinde kesilmiş (0.75 cm -1 cm), tek tek katmanlarına ayrılmış170 g
-
kırmızı biber kaliforniya biberi, çekirdekleri çıkarılmış ve 0.75 cm -1 cm kalınlığında ince, uzun dilimler halinde kesilmiş180 g
-
sarı biber kaliforniya biberi, çekirdekleri çıkarılmış ve 0.75 cm -1 cm kalınlığında ince, uzun dilimler halinde kesilmiş180 g
-
soğan tozu (isteğe bağlı) granül¾ tk
-
kimyon, toz2 tk
-
kişniş, toz2 tk
-
tütsülenmiş (füme) kırmızı toz biber, tatlı2 tk
-
tuz½ tk
-
karabiber¼ tk
-
dana bonfile ince şeritler halinde kesilmiş (1 cm x 6 cm)350 g
-
beyaz unlu tortilla (lavaş), çapı 15 cm8 adet
-
ekşi krema servis etmek için120 - 130 g
-
göbek marul ince dilimlenmiş50 - 60 g
-
kişniş, taze sadece yaprakları, kabaca doğranmış4 dal
-
kişniş, taze sadece yaprakları, servis etmek için2 dal
-
misket limonu dörde bölünmüş1
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Kalori
893.2 kcal /
3737 kJ
Protein
35.5 g
Yağ
55.9 g
Karbonhidrat
64.7 g
Lif
7.1 g
Doymuş Yağ
18.1 g
Sodyum
1273 mg