Cihazlar ve Aksesuarlar
Portakallı ve Tarçınlı Çörekler
Hazırlık 45 dk
Toplam 5sa 30 dk
8 porsiyon
Malzemeler
Portakallı Krema
-
şeker100 g
-
portakal kabuğu şeritler halinde soyulmuş, sadece turuncu kısımları4 - 6 parça
-
portakal suyu50 g
-
limon suyu35 - 40 g
-
tereyağı parçalara bölünmüş60 g
-
yumurta2
-
yumurta sarısı2
Hamur
-
su45 g
-
süt85 g
-
yumurta1
-
tuz1 tutam
-
vanilya aroması (isteğe bağlı)1 tk
-
taze maya ufalanmış5 g
-
şeker25 g
-
ekmek unu180 g
-
kek-pasta unu150 g
-
tereyağı oda sıcaklığında, küçük parçalara bölünmüş45 g
Tereyağı-Tarçın Dolgusu
-
tereyağı oda sıcaklığında, parçalara bölünmüş85 g
-
esmer şeker50 g
-
toz tarçın5 g
Birleştirme ve Pişirme
-
tereyağı1 tk
-
sıcak su mayalama sırasında fırına koymak için
Çırpılmış Yumurta Akı-Şeker Karışımı
-
yumurtanın akı2
-
su50 g
-
şeker200 g
-
pudra şekeri serpmek için1 - 2 yk
Zorluk
orta
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
103.2 mg
Protein
9.4 g
Kalori
2521 kJ /
603 kcal
Yağ
16.9 g
Lif
1.5 g
Doymuş Yağ
8.7 g
Karbonhidrat
103.2 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar
TM6 MODLARIYLA LEZİZ TATLILAR
9 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Elmalı Tart
1sa
Ekmek Çanağında Domuz Bacon'lı Dana Yahni
6sa 30 dk
Kırmızı Orman Meyveleri Likörü
25 dk
Limonlu Kek
2sa
Tart Hamuru
10 dk
Chia Tohumlu Hurma Çayı
25 dk
Medovik
3sa 30 dk
Çaylı Kek
45 dk
Portakallı Kurabiye
50 dk
Entekke Böreği
40 dk
Havuç ve Portakallı Kek
1sa 40 dk
Elmalı ve Böğürtlenli Turta
2sa