Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Sauerteig
- 10 g Anstellgut (vom Roggensauerteig)
- 190 g Wasser (35-37°C)
- 210 g Roggenmehl Type 960
Quellstück
- 50 g Roggenkörner
- 20 g Kürbiskerne
- 20 g Sonnenblumenkerne
- 20 g Leinsamen
- 160 g Wasser
Hauptteig
- 220 g Wasser, kalt
- 5 g frische Germ
- 120 g Roggenmehl Type 960, etwas mehr zum Bemehlen
-
60
g Roggen-Vollkornmehl
veya Roggenmehl Type 2500 - 240 g Weizen-Vollkornmehl
- 2 ½ TL Salz
- 2 TL Brotgewürz
- 100 g Wasser
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 10544 kJ / 2518 kcal
- Protein
- 77 g
- Karbonhidrat
- 463 g
- Yağ
- 37 g
- Doymuş Yağ
- 5.3 g
- Lif
- 73.8 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kommissbrot
15h 30min
Buttermilchbrot
18h
Einfaches Mischbrot
3h 40min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16h 40min
Waldstauden-Roggenbrot
23 Std. 30 Min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Wachauer Laberl
15h 20min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15h 40min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Bauernbrot
16h 15min