Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 g Dinkel
- 150 g Roggen
- 300 g Weizenmehl (Type 1050)
- 40 g Hefe, grob zerbröselt
- 2 TL Sauerteig, trocken
- 1 Prise Zucker
- 2 TL Brotgewürz (isteğe bağlı)
- 2 TL Salz
- 30 g Apfelessig
- 350 g Wasser, lauwarm
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 335 kJ / 80 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 16 g
- Yağ
- 1 g
Alternatif tarifler
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Bauernbrot
2 Std. 20 Min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Dunkles Landbrot
3h
Vollwertbrot
2 Std. 20 Min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50 min
Roggen-Dinkel-Brot
8h
Sesambrot
2 godz.
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Fitnessbrot
1 godz. 45 min