Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 70 g yulaf ezmesi
- 500 g su
-
20
g taze maya, ufalanmış
veya 2 tk kuru maya - 2 yk bal
- 100 g ayçiçek yağı, yağlamak için ekstra ayçiçek yağı
- 200 g çavdar unu
- 380 g ekmek unu, unlamak için ekstra un
- 1 ½ tk tuz
- ½ - 1 tk rezene tohumu, kurutulmuş (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 1738 kJ / 415 kcal
- Protein
- 9 g
- Karbonhidrat
- 61 g
- Yağ
- 14 g
- Lif
- 4.8 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Patatesli Pratik Ekmek
12h
Buharda Minik Ekmekler
2h 10min
Zeytinyağlı Ekmek
2h 10min
Buharda Tahıllı Ekmek
2 Std.
Pita Ekmeği
2 Std.
Karabuğdaylı Ekmek
2 Std. 30 Min
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1h 50min
Ceviz ve Havuçlu Ekmek
2 Std.
Yoğurtlu Ekmek
3 Std.
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5 Std.
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1 Std. 35 Min
Baget ekmek
3 godz. 45 min