Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 g white bread, toasted and cut into pieces
- 500 g water
- 200 g potatoes, cut into cubes (2-3 cm)
- 4 garlic cloves
- 200 g red onions, cut into quarters
- 10 g olive oil, plus extra for greasing and brushing
- 20 sprigs fresh parsley, leaves only
- 20 sprigs fresh coriander, roughly chopped
-
130
g canned chickpeas, drained
veya 130 g cooked chickpeas, drained -
250
g cooked black-eyed beans, drained
veya 250 g canned black beans, drained - 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 1 tbsp tahini paste (30 g)
-
2
tbsp lemon juice
veya 2 tbsp lime juice
- Besin Değeri
- şuna göre 1 piece
- Kalori
- 288 kJ / 69 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Karbonhidrat
- 9 g
- Yağ
- 2.6 g
Alternatif tarifler
Falafel
25 Std. 30 Min
Bamia (okra and meat stew)
55 Min
Tiropita (Greek cheese pie)
1 Std. 10 Min
Bread and tomato soup, Rolled spinach omelette and Steamed ratatouille vegetables
1h 5min
Matzo Ball Soup
1 Std. 20 Min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Okra and meat stew (bamia)
1 Std.
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Falafel
1h 25min
Couscous with lamb and vegetables
50 Min
Greek Walnut Cake "Karidopita"
1h 15min