Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp cumin seeds
- 2 cardamom seeds
- 1 ½ tsp fennel seeds
- 1 ½ tsp coriander seeds
- 25 g olive oil
- 1 whole chicken (max. 1.3 kg), washed and patted dry, wings clipped
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
-
100
g Egyptian rice
veya 100 g short-grain rice - 1900 g water
-
1
tsp chicken stock paste, homemade
veya 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 170 g bread, toasted, in pieces
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 100 g onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 apricots, fresh or dried, pitted and cut into halves
- 55 g pitted dates
- 60 g raisins
- 50 g pine nuts, toasted
- 1 tsp sumac
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2728 kJ / 652 kcal
- Protein
- 39.8 g
- Karbonhidrat
- 62.1 g
- Yağ
- 27.1 g
Alternatif tarifler
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30 min
'Qamar el-din' juice
5min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 Std. 35 Min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1 godz. 25 min
Okra and meat stew (bamia)
1 Std.
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Arabian spice mix
5min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Chicken moghrabieh
1 godz. 25 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min