Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Strudelteig (für 2 Strudel)
- 125 g Milch
-
30
g Feinkristallzucker
veya 30 g Honig - 20 g frische Germ
- 40 g Butter, weich, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 1 Eidotter
- ½ Bio-Zitrone, Schale abgerieben
- ½ TL Salz
Nussfülle
- 250 g ganze Nüsse, gemischt (Walnüsse und Haselnüsse)
- 180 g Milch
- 90 g Feinkristallzucker
- 25 g Butter
- ½ Bio-Zitrone, Schale abgerieben
- 50 g Semmelbrösel
- 30 g Rosinen
- 15 g Rum
- ½ TL Zimt, gemahlen
Fertigstellung des Strudels
- Weizenmehl für die Arbeitsfläche
- 1 Eidotter
- 2 EL Milch
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stücke
- Kalori
- 832 kJ / 199 kcal
- Protein
- 4 g
- Karbonhidrat
- 17 g
- Yağ
- 13 g
- Lif
- 1.8 g
Alternatif tarifler
Topfengolatschen
50 Min
Faschingskrapfen
2h 45min
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2h 45min
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Apfelschlangerl
2 Std.
Polsterzipfl
2hod. 10min
Nussbeugerl
1h 55min
Nusskipferl
2 Std.
Topfenstrudel
2hod. 10min
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min