Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Light Sponges
- 225 g unsalted butter, softened
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 200 g caster sugar
- 4 eggs
- 3 tbsp elderflower cordial
- 225 g self-raising flour
- 3 pinches ground turmeric
Darker sponges
- 225 g unsalted butter, softened
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 200 g caster sugar
- 4 eggs
- 3 tbsp elderflower cordial
- 225 g self-raising flour
- 2 tsp ground turmeric
Lemon butter filling
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 70 g caster sugar
- 80 g unsalted butter
- 2 eggs
Butter icing
- 500 g unsalted butter, softened
- 700 g icing sugar
- 1 tbsp pouring (whipping) cream
- 2 tsp elderflower cordial
- 1 ¼ tsp ground turmeric
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2522 kJ / 600.5 kcal
- Protein
- 5.6 g
- Karbonhidrat
- 63 g
- Yağ
- 37.8 g
- Doymuş Yağ
- 23.9 g
- Lif
- 0.8 g
- Sodyum
- 327.3 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Mini French apple cakes
1h 35min
Almond and Vanilla Dessert Cake
2h
Pear and chocolate frangipane
2h
Home-style sponge cake
2h 30min
Marble cake
2h
Steamed chocolate cake with whipped cream
1h 10 min
Biscuit pops
2h 5min
Frangipane cake
1h 45min
20th anniversary ombré cake
4h
Simple butter biscuits
3h 20min
Victoria sponge cake
1 Std. 20 Min
Chocolate ganache
20min