Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 3 pieces mastiha
- 1 tsp mahlepi (see Tips)
- 100 g sugar, plus 1 tsp extra
- 100 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast (see Tips)
- 3 eggs, plus 1 egg beaten, for glazing
- 450 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 pinch salt
- 70 g unsalted butter, softened
- flaked almonds, for decorating (optional)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1023.4 kJ / 243.7 kcal
- Protein
- 6.8 g
- Karbonhidrat
- 38 g
- Yağ
- 6.9 g
- Doymuş Yağ
- 3.5 g
- Lif
- 1.8 g
- Sodyum
- 41.9 mg
Alternatif tarifler
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1 Std. 15 Min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1 Std. 15 Min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1h 10min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 Std.
Italian Easter bread
3h 50 min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2h 20min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40min
Taramasalata
15 min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10min
Greek Fava dip
50 Min
Galaktoboureko
1 Std. 35 Min
Semolina custard
20min