Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 g kol putih, potong wedges sesuai ukuran corong
- 150 g bengkuang, dikupas, potong wedges sesuai ukuran corong
- 50 g wortel, dikupas
- 30 g kunyit, iris-iris
- 5 g terasi, disangrai
- 100 g bawang merah
- 5 siung bawang putih
- 2 cabai merah besar, iris-iris
- 10 g cabai kering, dibuang bijinya, direndam hingga lunak
- 20 g udang kering, direndam hingga lunak
- 750 g air
- 30 g minyak sayur
- 3 batang serai, bagian putih saja
- 100 g kacang panjang, potong sepanjang 3 cm
- 20 g gula
- 2 sdt garam, sesuai selera
- 40 g kembang tahu kering (tau kee), direndam air panas hingga lunak
- 50 g bihun kacang hijau, direndam hingga lunak
- 1 sdt kaldu ayam bubuk, buatan sendiri atau dibeli di toko (isteğe bağlı)
- 450 g santan
- 200 g tahu, potong dadu (2 cm), digoreng
- 6 lontong (buatan sendiri atau dibeli di toko, lihat tips), potong kecil-kecil
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsi
- Kalori
- 965 kJ / 231 kcal
- Protein
- 9 g
- Karbonhidrat
- 37 g
- Yağ
- 6 g
- Doymuş Yağ
- 1 g
- Lif
- 7 g
- Sodyum
- 915 mg