Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Salad sayuran
- 250 g kol, potong wedges sesuai ukuran corong
- 100 g kacang panjang, potong sepanjang 15 cm
- 3 tangkai daun ketumbar, daun saja, dipotong halus
- 2 tangkai daun kemangi, daun saja, dipotong halus
- 1 batang daun kesum, diiris tipis
- 3 daun jeruk purut, diiris tipis
- 2 kecombrang, diiris tipis
- 1 batang serai, bagian putih saja, diiris tipis
Saus cabai
- 10 cabai rawit merah
- 2 siung bawang putih
- 60 g cuka
- 1 sdm gula
- 1 sdt garam
Kuah pedas
- 3 cabai kering, direndam dalam air panas hingga lunak
- 60 g bawang merah
- 1 siung bawang putih
- 5 g jahe
- 120 g air
- 10 g minyak sayur
- 400 g santan
- 1 asam jawa kering
- 2 batang serai, bagian putih saja, dimemarkan
- 2 sdm kecap ikan
- 2 sdt gula
- 1 jumput garam, sesuai selera
Nasi biru
- 600 g air
- 200 g air panas
- 10 g bunga telang biru, segar atau kering, dibilas
- 400 g beras basmati, dibilas
- 3 daun pandan, diikat simpul
- 1 daun pisang, potong (10 cm x 10 cm) (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsi
- Kalori
- 1572 kJ / 376 kcal
- Protein
- 9 g
- Karbonhidrat
- 79 g
- Yağ
- 3 g
- Doymuş Yağ
- 1 g
- Lif
- 6 g
- Sodyum
- 839 mg