Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 30 g ziaren pieprzu czarnego
- 4 steki z polędwicy wołowej (po ok. 150 g każdy)
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 60 g bulionu wołowego, płynnego (patrz wskazówka)
- 40 g brandy (patrz wariant)
- 60 g śmietany, 36% tłuszczu
- 2 łyżki oleju
- 1 - 2 szczypty soli (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 4070.4 kJ / 972.9 kcal
- Protein
- 69.2 g
- Karbonhidrat
- 5.4 g
- Yağ
- 71.6 g
- Doymuş Yağ
- 30.7 g
- Lif
- 1.9 g
- Sodyum
- 248.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
1 Std. 30 Min
Korma z wołowiny
3h 10min
Indyk w glazurze pomarańczowej
29h 45 min
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14h 30 min
Aljotta (maltańska zupa rybna)
45min
Mac'n'cheese z mięsem i kimchi
1h
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1h 40min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 Std.
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 Std.
Klasyczne burgery wołowe
1h