
Cihazlar ve Aksesuarlar
Erik Clafoutis
Hazırlık 35 dk
Toplam 1sa 15 dk
6 porsiyon
Malzemeler
-
tereyağı oda sıcaklığında, yağlamak için
-
esmer şeker2 - 4 yk
-
kırmızı erik olgun ve sert, çekirdekleri çıkarılmış, dikey olarak ikiye bölünmüş, dik durabilmeleri için alt kısımları hafifçe kesilmiş (bk. Öneriler)700 g
-
limon sadece kabuğunun sarı kısmı ince rendelenmiş, suyu sıkılmış1
-
şeker dilimlenmiş erikler için ekstra 1 yk şeker80 g
-
vanilya çubuğu (isteğe bağlı) sadece tanecikleri (bk. Öneriler)½
-
yumurta2
-
tam yağlı süt100 g
-
krema %30-40 yağ oranlı50 g
-
un65 g
-
tuz¼ tk
-
pudra şekeri serpmek için1 - 2 yk
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Kalori
244 kcal /
1019 kJ
Protein
5 g
Yağ
6 g
Karbonhidrat
45 g
Lif
2.2 g
Doymuş Yağ
3 g
Sodyum
132 mg
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100.000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar

Kesme aparatı (tm6)
21 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Yıldız Anasonlu Tatlı Patates Çorbası
45 dk
Mini Burger
2sa 40 dk
Yılbaşı Ağacı Ekmeği
2sa 20 dk
Çilekli Donuk Yoğurt Bar
Değerlendirme yok
Elma, Badem ve Yulaflı Porridge
24sa 10 dk
Kavanozda Cheesecake
4sa
Kremalı Pancar Çorbası
45 dk
Köri, Kuzu Üzüm ve Mayonezli Tavuk Ezmesi ( Coronation Chicken)
45 dk
Tavuklu ve Körili Darı
35 dk
Baharatlı Lübnan Ekmeği
3sa 20 dk
Tarçınlı Panna Cotta, Elmalı Garnitür İle
6sa 30 dk
Köy Ekmeği
2sa