Cihazlar ve Aksesuarlar
Erik Clafoutis
Hazırlık 35 dk
Toplam 1sa 15 dk
6 porsiyon
Malzemeler
-
tereyağı oda sıcaklığında, yağlamak için
-
esmer şeker2 - 4 yk
-
kırmızı erik olgun ve sert, çekirdekleri çıkarılmış, dikey olarak ikiye bölünmüş, dik durabilmeleri için alt kısımları hafifçe kesilmiş (bk. Öneriler)700 g
-
limon sadece kabuğunun sarı kısmı ince rendelenmiş, suyu sıkılmış1
-
şeker dilimlenmiş erikler için ekstra 1 yk şeker80 g
-
vanilya çubuğu (isteğe bağlı) sadece tanecikleri (bk. Öneriler)½
-
yumurta2
-
tam yağlı süt100 g
-
krema %30-40 yağ oranlı50 g
-
un65 g
-
tuz¼ tk
-
pudra şekeri serpmek için1 - 2 yk
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
132 mg
Protein
5 g
Kalori
1019 kJ /
244 kcal
Yağ
6 g
Lif
2.2 g
Doymuş Yağ
3 g
Karbonhidrat
45 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar
Kesme aparatı (tm6)
21 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Cennet Çorbası
40 dk
Kapari, Zeytin ve Domates Soslu Spagetti
25 dk
Badem Posasından Pankekler
30 dk
Menemen (Konserve Domatesli)
25 dk
Domates, Sarımsak ve Midyeli Pratik Makarna
20 dk
Karışık Kuruyemişli Müsli
25 dk
Guacamole
5 dk
Dattel Köri Dip
1sa 5 dk
Avokadolu Humus
15 dk
Yumurta Salatalı Sandviç
25 dk
Dana Gulaş (Dark Biralı)
3sa 10 dk
Pancarlı Smoothie
5 dk