Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 300 g ryżu do sushi
- 50 g octu ryżowego
- 15 g cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1000 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
150 - 200
g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (sashimi, pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm, patrz wskazówka)
veya 100 g tuńczyka, świeżego (filetów pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm) - pasta wasabi, ilość do posmarowania nigiri
- imbir marynowany, ilość do podania (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 sztukę
- Kalori
- 263.4 kJ / 63 kcal
- Protein
- 2.3 g
- Karbonhidrat
- 10.5 g
- Yağ
- 1.1 g
- Doymuş Yağ
- 0.3 g
- Lif
- 0 g
- Sodyum
- 199.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
2 Std.
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8h 30min
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
1 Std. 20 Min
Sushi temaki
1h 30min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2u. 45min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1h 25min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Sushi z wędzonym łososiem
1 Std. 20 Min
Churros z sosem czekoladowym
45min
Sushi z krewetkami w tempurze
2h 40min
Ryż do sushi
1h
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 Std. 20 Min