Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 300 g ryżu do sushi
- 50 g octu ryżowego
- 15 g cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1000 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
150 - 200
g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (sashimi, pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm, patrz wskazówka)
veya 100 g tuńczyka, świeżego (filetów pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm) - pasta wasabi, ilość do posmarowania nigiri
- imbir marynowany, ilość do podania (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 sztukę
- Kalori
- 263.4 kJ / 63 kcal
- Protein
- 2.3 g
- Karbonhidrat
- 10.5 g
- Yağ
- 1.1 g
- Doymuş Yağ
- 0.3 g
- Lif
- 0 g
- Sodyum
- 199.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
1 Std. 20 Min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 godz. 45 min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 Std. 25 Min
Bento z onigiri i omletem
1 Std. 15 Min
Sushi temaki
1 Std. 30 Min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)
1 Std. 30 Min
Sushi z pieczarkami portobello
1 Std. 30 Min
Ryż do sushi
1 Std.
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Chrupiące krążki cebulowe
30 Min
Sushi z wędzonym łososiem
1 Std. 20 Min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 Std. 20 Min