
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 400 g warzyw, mieszanych, np. selera, marchewki, cebuli, pokrojonych na kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
- 1600 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
- 1000 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
200
g czerwonego wina
veya 200 g białego wina - 2 łyżeczki cukru (isteğe bağlı)
- 4 łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 4 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1905 kJ / 455.3 kcal
- Protein
- 25.9 g
- Karbonhidrat
- 11.5 g
- Yağ
- 33.7 g
- Doymuş Yağ
- 28.3 g
- Lif
- 2.7 g
- Sodyum
- 937.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Gulasz z ciecierzycy i chorizo
50 Min
Makaron z wegetariańskim sosem bolońskim; Lody malinowo-bazyliowe
50 Min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2u.
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5h
Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem
45 Min
Sos boloński
55min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 Std. 30 Min
Gulasz wieprzowy
50 Min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowym
20 min
Gulasz
45 Min
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 Min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1u. 40min