Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Herstellung des Sauerteigs (siehe Tipp)
- 25 g Anstellgut (vom Roggensauerteig) bzw. Sauerteigstarter
- 100 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Wasser, lauwarm
Hauptteig zubereiten und Brot backen
- 500 - 550 g Wasser, lauwarm
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen und Bestreuen
- 250 g Roggenmehl
- 15 g Salz
- 30 - 50 g Wasser, lauwarm (isteğe bağlı)
- Öl zum Einfetten
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 601 kJ / 144 kcal
- Protein
- 4 g
- Karbonhidrat
- 31 g
- Yağ
- 0.5 g
- Doymuş Yağ
- 0.1 g
- Lif
- 2.1 g
- Sodyum
- 293 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Roggensauerteig
96h 20 min
Kommissbrot
15h 30min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Dinkel-Sauerteigbrot
20 Std.
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 Std. 45 Min
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3h
Toastbrot
16 godz.
Bauernbrot
16h 15min
Buttermilchbrot
18h
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min